Preparant a futurs/es líders del sector del lleure

En el marc del programa Projecte Singulars finançat per l’Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona s’ha iniciat el curs de professionalització de la figura de dinamitzador/a de lleure.

Aquesta iniciativa té com a objectiu professionalitzar la tasca que desenvolupa la persona dinamitzadora d’espais de lleure. Vol formar a persones apassionades i compromeses a liderar accions recreatives, culturals i d’entreteniment que enriqueixin la qualitat de l’acompanyament a les persones, tant en activitats del medi obert com en activitats artístiques, creatives, etc, sempre tenint en compte els recursos del territori de Salt i l’adquisició d’habilitats per poder oferir activitats a totes les franges d’edat de la ciutadania saltenca.

Es tracta de 130h de formació on les persones participants adquiriran competències professionals per una millor comunicació, per saber liderar grups de manera positiva, així com fomentar espais inclusius i respectuosos. Tot això, de la mà de diferents entitats del territori i de l’Economia Social i Solidària que ajudaran a potenciar eixos com:

-Igualtat de gènere

-Diversitat cultural

-Patrimoni històric i natural de Salt

-Arts escèniques: circ

-Activitats esportives amb mirada inclusiva

-Orientació laboral i formació en competències laborals

-Emprenedoria

-Educació en el lleure

El curs que va començar el passat 15 de setembre, s’estendrà fins al 6 de novembre. Les classes es duran a terme al pavelló municipal i a la Factoria cultural Coma Cros.

Amb la finalització de tot l’itinerari, les persones participants hauran adquirit eines per poder crear experiències divertides i enriquidores per a persones de totes les edats, promovent la participació, la diversitat, l’activitat i el patrimoni saltenc i, d’aquesta manera millorar la seva inserció laboral i, també habilitats per poder posar en marxa un projecte d’autoocupació en el sector del lleure.