El Regidor de Foment de l’Ocupació i l’Emprenedoria ha estat escollir president de la nova executiva de la XMESS

L’espai de La Ciba de Santa Coloma de Gramenet va acollir ahir, dimecres 25 d’octubre, una assemblea en que es va aprovar, per unanimitat, la candidatura a Comissió Executiva presentada, així com el Pla de Treball, quotes i pressupost 2024 de l’Associació.

A l’Assemblea, celebrada en format híbrid, hi van participar 58 persones de 35 municipis membre. Les persones que hi van assistir presencialment van poder gaudir d’una visita prèvia a La Ciba, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista de Santa Coloma de Gramenet, així com de la presentació de la guia Democratització i Coresponsabilitat de les cures. Pràctiques inspiradores dins l’administració pública, fruit de la col·laboració amb la Comissió d’Economies Feministes de la XES.

A la mateixa Assemblea, es va anunciar la publicació del 2n volum de la Guia de l’ABC de l’Economia Social i Solidària als municipis, que en breu podreu consultar a la web de la XMESS.

La nova Comissió Executiva de l’entitat estarà presidida per Toni Vidal Sastre, tercer tinent d’alcalde de Salt, mentre que Imma Ferret Raventós, alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, continuarà com a Vicepresidenta, i Sergi Morales Díaz, tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Mataró, n’assumeix la Secretaria.

L’Executiva compta també amb sis vocalies, que seran exercides pel Sr. Miquel Subirats Garriga, en representació de l’Ajuntament d’Amposta, la Sra. Raquel Gil Eiroá, per Barcelona, el Sr. Jordi Estiarte Berenguer, per Bellpuig d’Urgell, la Sra. Gemma Geis, per Girona, el Sr. Pep Forn Cadafalch, per Terrassa, i la Sra. Anna Ribera Cos, per Vilanova i la Geltrú.

A la mateixa Assemblea es va aprovar, també per unanimitat, la incorporació de dos nous municipis, Sant Esteve de Palautordera i Premià de Mar. Amb aquestes dues incorporacions la XMESS compta amb 62 membres, 61 municipis i un Consell Comarcal.

L’XMESS és una xarxa de municipis de Catalunya que treballen conjuntament per promoure, reforçar i consolidar l’economia social i solidària, fixant objectius i estratègies comunes, com també fomentant la cooperació i l’acció conjunta entre els seus membres, i fer-ho des del diàleg permanent amb els seus actors.