El Departament d’Empresa i Treball ha posat en marxa un programa destinat a protegir i potenciar la xarxa econòmica urbana per revertir els efectes de la covid-19 a través de l’economia de proximitat als barris i ciutats, donant impuls a nous projectes d’ajuda mútua que neixen de la mà del teixit veïnal i associatiu, del petit comerç, de les xarxes de suport mutu, les associacions veïnals, i les persones treballadores autònomes.

El programa comunalitats urbanes és una línia de subvencions per a projectes bianuals que impulsen la creació de projectes d’ajuda mútua i d’economia social i solidaria a ciutats catalanes sempre i quan resolguin una necessitat de l’entorn més pròxim.

En el cas de Salt, el projecte està liderat per l’Ateneu Popular Coma Cros i, on l’Ajuntament de Salt, juntament amb les entitats Copa Cooperativa, Glam comunicació, Associació Milfulles formen part del comité activador . El passat 27 d’abril es va fer el tret de sortida, tot comptant amb la visita del Director General d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya que va voler conèixer de primera mà el projecte saltenc que es durà a terme.