Autora: Assumpta Badia, tècnica d’empresa i emprenedoria de l’Ajuntament de Salt.

Posem al vostre abast un recull bibliogràfic amb material relacionat amb l’emprenedoria, una proposta elaborada amb la col·laboració de la Biblioteca Pública lu Bohigas de Salt. 

 1. Emprendedores: las claves de la economía y del éxito professional. Madrid: Hachette Filipacchi, 1997. En aquesta revista, dirigida a empresaris, directius i executius, es troben els temes més actuals del món de l’empresa, les noves idees i tècniques de gestió, i tota la informació que el professional necessita per millorar en la seva vida i en el seu treball.
 2. El llibre negre de l’emprenedor: no diguis que mai no t’ho han advertit. Trías de Bes, Fernando. Barcelona (etc.) : Urano, 2017. Basats en la seva pròpia experiència, en la seva documentació i entrevistes a persones emprenedores que van passar moments crítics, l’autor recull 14 factors claus de fracàs empresarial.
 3. Cómo preparar un plan de negocios exitoso. Balanko-Dickson, Greg. Madrid (etc.) : McGraw-Hill, 2008. Un pla de negocis és esencial quan s’està avaluant el potencial d’un negoci o quan es demana un finançament . Els propietaris de negocis podran crear un pla millor usant el format de trucs. Els lectors aprendran a reunir informació i escriure cada part del pla, amb metes i consells específics per a les diferents indústries.
 4. Aprendiendo de las empresas sociales: seis casos de emprendimientos sociales en Europa. Barcelona: Instituto de Innovación Social de Esade, 2011. La proposta d’investigació que ha donat com a resultat aquest llibre sorgeix del convenciment de la idoneïtat de continuar aprofundint sobre la importància d’integrar l’impacte social i econòmic en la vida empresarial. Una investigació que, construïda a través de l’anàlisi de casos, pretenia contribuir sobre les seves especificitats i conèixer amb més profunditat els seus possibles factors clau d’èxit.
 5. Working happy: tot el que et cal per crear la millor empresa del món. Costa, Txell. Barcelona: Viena: 2015. Aquest llibre posa a les teves mans el kit de creativitat i supervivència per crear la teva pròpia empresa i viure del que t’agrada i et fa feliç.
 6. Fish!: la eficacia de un equipo radica en su capacidad de motivación. Lundin, Stephen C. Barcelona (etc.) : Urano, 2007. La història de Fish! i els principis d’aquest llibre mostren com renovar l’interès dels empleats que realitzen funcions administratives, de tipus logístic i de suport als departaments estrella de l’empresa. Els autors coneixen i apliquen la profunda necessitat que tots tenim de sentir que el que fem importa, que contribueix a l’èxit de l’empresa i al desig de gaudir del nostre treball.
 7. Reinicia: borra lo aprendido y piensa la empresa de otra forma. Fried, Jason, Barcelona: Empresa Activa, 2010. La majoria dels llibres d’empresa donen el mateix vell consell: escriu un pla de negocis, estudia a la competència, busca inversors, etc., etc.. “Reinicia” mostra una forma més ràpida i senzilla de triomfar en els negocis. La veritat és que es necessita menys del que es diu. Aquest llibre ensenya a ser més productiu, evitar treballar com un boig, a no endeutar-se i molts altres provocatius consells contraintuïtius que inspiraran i modificaran la manera de pensar del lector.
 8. El auténtico norte. George, Bill: Sims, Peter. Madrid (etc.) : LID, 2009. El llibre demostra que el lideratge amb fonament ètic no només és possible sinó que, sovint, és el més eficaç de tots. Ofereix un programa en cinc parts per desenvolupar el millor d’un mateix i demostra com l’autenticitat i la integritat conformen un gran lideratge. Tal com els autors expressen: L’objectiu de “El auténtico norte” és que puguis descobrir el teu lideratge autèntic per donar un pas endavant i liderar mentre romans fidel a qui ets.
 9. Gestión de un pequeño comercio. Marín Martínez, M. Begoña. Madrid: Paraninfo, 2014. Aquesta obra desenvolupa els continguts del mòdul professional de Gestió d’un Petit Comerç, del Cicle Formatiu de grau mitjà Tècnic en Activitats Comercials. Conèixer i dur a la pràctica les activitats necessàries per gestionar un petit negoci amb eficàcia i rendibilitat, respectant la normativa vigent, és valorat cada vegada més en el mercat laboral, i imprescindible actualment per a l’emprenedor que vol desenvolupar una idea de negoci.
 10. Diseño y evaluación de proyectos culturales. Roselló Cerezuela, David. Barcelona: Ariel, 2006. El disseny i avaluació de projectes culturals és un tema que ha inquietat i motivat des de sempre als gestors culturals. La correcta estructuració d’un projecte és una condició necessària per al seu èxit. Propostes mal plantejades des d’un inici tenen moltes probabilitats de fracassar, al marge del seu innegable fortalesa de continguts.
 11. Escola d’emprenedors: descobreix el potencial emprenedor que portes dins!. Peiró, Ferran. Barcelona: Libros de Cabecera, 2011. Guia per a persones emprenedores novells. Aquí t’explica allò que cal saber abans d’engegar un projecte i et dóna les eines per a que descobreixis la teva fusta d’emprenedor. Vol resoldre els teus dubtes, pors o neguits i els de la gent que està al teu voltant.