Suport a la nova implantació de comerços i millora comercial dels establiments i la instal•lació de sistemes de “click & collect”

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya a tret aquest mes de juliol una nova línia d’ajuts. Els objectius són:

1. Dinamitzar el comerç mitjançant projectes de recuperació dels locals buits situats a la trama urbana consolidada del municipi, o al casc històric i els seus eixamples.

2. Garantir el mix comercial òptim i adequat a cada zona, incrementant-ne l’atractiu i evitant el trencament del continu comercial mitjançant la reforma d’establiments amb un grau d’antiguitat o parades de mercats municipals.

3. Reduir el número de desplaçaments dins dels pobles i ciutats mitjançant la instal.lació de sistemes de recollida als establiments.

Empreses beneficiàries:

Empreses de comerç i serveis, artesania i moda.

Parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

Tipologia d’accions subvencionables:

Àmbit 1: recuperació dels locals buits

La compra, arrendament o concessió administrativa de locals.

L’ús d’aparadors de locals tancats.

La continuïtat de l’empresa comercial.

L’ampliació de la superfície de venda annexionant un nou local.

Àmbit 2: reforma d’establiments

La reforma de l’establiment en parades de mercats municipals sedentaris

L’adequació de les parades de mercats municipals no sedentaris (on el sol·licitant n’acrediti la titularitat en, com a mínim, els darrers 5 anys).

La reforma de l’establiment de botigues a peu de carrer que tinguin una antiguitat mínima de 10 anys (on el sol·licitant n’acrediti la titularitat en, com a mínim, els darrers 10 anys).

Àmbit 3: sistemes de “Click & Collect”

Instal·lació de sistemes digitalitzats de punts de recollida (compra de guixetes i/o armaris amb el software corresponent).

Quantia de la subvenció:

Fins el 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000,00 euros.

Despeses subvencionables:

Àmbit 1:

Les despeses generades per la compra, el lloguer o els tràmits de la concessió administrativa i les despeses derivades de l’obertura de l’establiment (obres, projectes d’interiorisme, instal·lacions, mobiliari, actuacions d’embelliment d’aparadors, etc.).

Àmbit 2:

Les despeses derivades de les reformes d’obra menor a l’establiment (parada de mercat municipal sedentari o botiga a peu de carrer amb titularitat mínima de 10 anys). No es consideren subvencionables ni les despeses de maquinària ni les de mobiliari.

Les despeses d’adequació de les parades de mercats municipals no sedentaris o compra de camió-botiga (amb titularitat mínima de 5 anys)

Àmbit 3:

Les despeses derivades de la instal.lació de sistemes de click & collect: compra de guixetes i/o armaris amb el software corresponent.

Període de sol·licitud: 8.07.2019 – 31.12.2019 o exhauriment de pressupost

Tràmit disponible només per internet, a través de la web:

https://bit.ly/2L8wJDs

El Viver d’empreses està a la vostra disposició per qualsevol dubte o gestió que necessiteu.

—————————————————–

Viver d’empreses creativoculturals – Ajuntament de Salt.